25 Jun 10 – Genk On Stage – geen schaken in ons clublokaal, maar wél een schaakavond in Diepenbeek. We gaan schaken in het het Sportcentrum Demerstrand, de thuishaven van Midden-Limburg. Een vriendschappelijk toernooitje  met een vijftal rapid-partijen. Dan hebben we vrij snel gedaan rond 22.30Hr gevolgd door een korte proclamatie  15 Jaaar Midden-Limburg. Degene die dan nog willen napraten, kunnen dat zoals we ook met het afgelopen club-etentje.

Midden-Limburg is een samenwerkingsverband van verschillende clubs uit de regio Midden-Limburg. Oorspronkelijk, in 1995, hielden  Hasselt, Diepenbeek, Houthalen en Genk hun eigen rapidtoernooi, dat deel uit maakte van het regelmatigheidscriterium ‘het Rapid-circuit van Midden-Limburg’. Het is pas vanaf het seizoen 1996-97 dat we  met gezamenlijke ploegen uitkwamen in de Nationale Interclubs. In de topjaren waren er zelfs 6 ML-ploegen. Heden, zijn er nog 4, en het is zeer de vraag of we die volgend seizoen kunnen behouden. In ieder geval, moeten we erin slagen om iedere speler in een ploeg te kunnen laten spelen van zijn niveau.

Momenteel maken Diepenbeek, Genk en Houthalen-Oost het mooie weer in Midden-Limburg. Opmerkelijk is ook de jarenlange samenwerking en uitwisseling van spelers met de Duitse schaakclub uit Ubach-Palenberg, dat al dateert van het seizoen 94-95, oorspronkelijk met Philidor-Genk.

1 reactie voor “Philidor Genk viert 15 jaar Midden-Limburg.”

Laat een reactie achter